pecet
004-premium-banner-01.jpg

Laparoskopický bypass žaludku

Bypass žaludku se provádí laparoskopicky zkušeným operatérem. Bypass změní konfiguraci zažívacího traktu tak, že posune napojení tenkého střeva na žaludek, a tím sníží vstřebávání živin. Tato „objížďka“ pro potravu spočívá v tom, že se 70 cm až dva metry tenkého střeva (délka se různí podle metod a zdravotnických pracovišť) vyloučí z trasy pro potravu, udělá se tedy zkratka mezi žaludkem a střevem a tenké střevo se napojí na žaludek až po vynechané části. Také žaludek se protne a funkční se nechá jen jeho malá část, na niž je střevo napojeno.

Výsledek: Potrava nemůže být dokonale strávena, nemůže se tedy dostatečně vstřebat, tělo nedostane tolik energie a člověk hubne. Množství snědené potravy se od objemu z doby před operací nějak výrazně neliší, samozřejmě je potřeba upravit strukturu.

Pacient musí být po operaci trvale pravidelně sledován v metabolické poradně, kterou naleznete i v SurGal Clinic.

Obrovská výhoda této nové metody se nabízí pro nadměrně obézní diabetiky, kterým operace prakticky vyřeší, nebo výrazně zmírní, diabetes. Hladina krevního cukru se zlepšuje již několik dnů po operaci a přibližně dva roky po bypassu se až 90 % pacientů obejde bez léčby cukrovky (užívání inzulinu).


Máte-li jakékoli další dotazy, neváhejte nás kontaktovat.

Chcete-li vědět, zda jste vhodným kandidátem pro tento zákrok, vyplňte prosím náš lékařský dotazník. Po jeho obdržení Vám budeme schopni navrhnout nejvhodnější postup za nejvýhodnější cenu a termín operace.

Děkujeme za spolupráci

Váš SurGal Clinic tým